facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Třetí rok práce ve sněmovně, aneb co na schůzích dolní komory neuslyšíte

07 Červen 2013 Tisk PDF

13 schůzí Poslanecké sněmovny, 9 jednání Zahraničního výboru, 15 schůzí Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. K tomu jednání podvýborů a pořádání několika seminářů a kulatých stolů. Tyto pracovní schůze ovšem ukazují jen zlomek mé práce během třetího roku ve sněmovně. Proto jsem se opět jako každým rokem rozhodla pro Vás shrnout hlavní pokroky v tématech, na kterých společně s mým týmem pracujeme.

Celý článek...
 

Na návštěvě v kopřivnické továrně Bang&Olufsen

03 Červen 2013 Tisk PDF

V pondělí jsme vyrazili ve složení Jiří Rusnok, Dagmar Navrátilová a Lenka Andrýsová do kopřivnické firmy Bang&Olufsen. Zajímalo nás, proč se rozhodne zahraniční firma investovat v naší zemi a na co můžeme nalákat i další podnikatele přinášející pracovní místa. Hovořili jsme o tom, jaké absolventy Česká republika nabízí a co lze zlepšit. Panu řediteli náš tým pošle informace o možnostech zaměstnávání stážistů.

Celý článek...
 

Poslední květnová série otázek a odpovědí

31 Květen 2013 Tisk PDF

Jak se tváříte na Zemanovy kroky ohledně jmenování pana Putny profesorem?
Vnímám to tak, že se pan prezident Zeman pokouší předefinovat pravomoci prezidenta. Doposud v naší zemi fungovaly jakési zvyklosti, které jsme automaticky dodržovali. Působí to na mě tak, že pan prezident Zeman nechce dodržovat ty původní zvyklosti a chce dělat vše po svém. Zajímavé je, že nic takového se nikdy nestalo třeba ve Velké Británii, kde klasickou psanou ústavu nemají a dávají právě zvyklostem velkou váhu.

Celý článek...
 

Zjednodušení kuvajtských víz pro Čechy, více Kuvajťanů v lázních aneb o čem jednal zahraniční výbor v Kuvajtu

27 Květen 2013 Tisk PDF

Proč do Kuvajtu?

O tom, že Zahraniční výbor vyrazí do Kuvajtu, jsme rozhodli po diskuzi s Ministerstvem zahraničních věcí. Jedním z důvodů je, že s ostatními zeměmi tohoto regionu, např. Katarem, máme intenzivnější kontakty. Kuvajt jako země, která má největší zásoby ropy a která má eminentní zájem o procedury v českých lázních, pro Českou republiku představuje zajímavé možnosti nejen pro byznys, ale i pro spolupráci v oblasti školství, výzkumu, zdravotnictví a obrany. Do Kuvajtu jsme vyrazili také pro to, abychom znovuotevřeli zařazení ČR mezi státy, jejichž občanům jsou udělována víza přímo na letišti v Kuvajtu. Což může být jedním z faktorů, který může usnadnit vzájemný obchod a kontakty.

Celý článek...
 

Odpovědi na otázky týdne

23 Květen 2013 Tisk PDF

Olomoucký kraj je označován za nejzadluženější. V čem tkví největší problém?

Olomoucký kraj je opravdu tím nejzadluženějším v České republice. Největší problém tkví v tom, že Olomoucký kraj někdy investuje do projektů, které nejsou návrátné a mnohdy ani udržitelné. Kraj vždy neuvažuje dlouhodobě. Například pronajímá kanceláře v budově RCO, podporuje rekonstrukci hotelů, která by se podle mě vůbec  a obzvláště v případě zadluženého kraje neměla financovat, tiskne letáky na památky, kterými turisty prostě nepřilákáme, atd. Dalším příkladem pro mě nerozumného vynakládání peněz je, že kraj automaticky posílá peníze vysokým školám, ač ty jsou financované z rozpočtu Ministerstva školství. Takových projektů bychom našli více. Kraj by se měl držet agendy, která mu přísluší. Neměl by se snažit vyřešit vše, když na to nemá kapacity, ani prostředky.

Celý článek...
 

Zákaz přílepků a podivných pozměňovacích návrhů je na světě

17 Květen 2013 Tisk PDF

Poslankyně Lenka Andrýsová spolu s Karolínou Peake dnes předložily novelu zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny kladoucí vysoké požadavky na přehlednost celého legislativního procesu včetně informování veřejnosti. „Koalice se zavázala, že v tomto volebním období změní jednací řád Poslanecké sněmovny tak, aby se zvýšila transparentnost a srozumitelnost přijímání zákonů. Věcně příslušný podvýbor pro jednací řád bohužel dodnes žádný návrh nepředložil. Proto jsme se rozhodly jej připravit a předložit samy,“ shrnuje důvody Lenka Andrýsová.

Celý článek...
 

Stát by neměl vlastnit ani hotely, ani cestovní kancelář

16 Květen 2013 Tisk PDF

Vypadá to, že čeští vojáci mají celulitidu. A stát jim na boj s ní ještě přispívá. Jak je to možné? Konkrétně za státní peníze nabízí cestovní kancelář a zároveň příspěvková organizace Ministerstva obrany Volareza Beauty pobyt s procedurami léčby celulitidy. Hlavní činností Volarezy je poskytování služeb především pro vojáky, zaměstnance rezortu Ministerstva obrany, či válečné veterány. Nabízí ovšem i zájezdy a pobyty pro komerční klientelu.

Celý článek...
 

Konečně jsme dnes ve sněmovně schválili, že zisky státních podniků mohou být převáděny do státního rozpočtu.

15 Květen 2013 Tisk PDF

Schválená novela umožní využít volné finanční prostředky státních podniků tak, aby mohlo dojít k posílení příjmů státního rozpočtu Princip spočívá v tom, že příslušnému ministerstvo plnící funkci zakladatele může zřídit fond, do kterého bude státní podnik povinen převést ministerstvem určenou část nerozděleného zisku. Finanční prostředky mohou být použity buď ve prospěch státního rozpočtu, nebo pro účely odůvodněných potřeb státních podniků tak, aby byla vyloučena případná rizika pro podnik samotný.Vždy však pouze s předchozím souhlasem vlády.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 3 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF