facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Pořádek v zákonech pomůže udělat e-sbírka

22 Březen 2013 Tisk PDF

V Česku máme 1,6 miliónů ustanovení právních předpisů. Kde je najdeme? Správně bychom všichni měli hledat v listinné Sbírce zákonů a v neskutečném množství částek, kde najdeme jednotlivé novely zákonů. Zákony však v částkách nenajdeme v úplném znění. Jen stěží se tak můžeme řídit například ustanovením „ V § 2 písm. e) bodě 2 se za slovo "provozovateli" vkládá slovo "zařízení". V § 2 písm. e) bodě 3 se slovo "technika" nahrazuje slovem techniky" a na konci textu bodu se doplňují slova "jako celku".“

Celý článek...
 

Zajímá Vás projekt e-sbírky, přijďte na seminář

20 Březen 2013 Tisk PDF

Dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji pozvala na seminář, který se věnuje tématu
e-sbírky a e-legislativy. E-sbírka a e-legislativa jsou projekty, o kterých se dlouhodobě hovoří. E-sbírka a e-legislativa jsou úkoly vyplývající ze strategických dokumentů vlády. Jejich přínos spočívá jednoznačně v lepším servisu občanovi, ale i v transparentnosti zákonů a jejich tvorbě.

Celý článek...
 

Zatočme s nezaměstnaností na Jesenicku

19 Březen 2013 Tisk PDF

Na Jesenicku je 4026 nezaměstnaných a 31 volných pracovních míst. Na jedno pracovní místo připadá 130 uchazečů. Procentuálně to vychází takto: v Hanušovicích 19,2 %, v Javorníku 18 % nezaměstnaných, v celém Jesenicku 13,7 %. V řadě obcí bohužel převládají zaměstnaní, kteří jsou placeni z veřejných peněz. Přesto nejsem pesimistka. I na Jesenicku jsou úspěšné firmy, které vyváží do celého světa. Například Řetězárny a.s., nebo firma Česko-slezská výrobní, a.s., která vyrábí kontejnery ve Zlatých Horách.

Celý článek...
 

Kulatý stůl pro Jesenicko

14 Březen 2013 Tisk PDF

Poslanci za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová, Zdeněk Boháč, Radim Fiala, Dagmar Navrátilová, Bořivoj Šarapatka a senátor Zdeněk Brož si Vás dovolují pozvat na kulatý stůl s názvem:

AKTUÁLNÍ PODPORA OBLASTÍ S VYSOKOU NEZAMĚSTNANOSTÍ A STRUKTURÁLNĚ POSTIŽENÝCH REGIONŮ

Kulatý stůl se uskuteční v pondělí dne 18. března 2013 od 10:00 do 13:00 hodin v Regionálním centru Olomouc, Jeremenkova 40B, 772 00 Olomouc. Zasedací místnost Orion.

Kulatý stůl je organizován na základě poptávky ze strany představitelů obcí na Jesenicku. Jeho smyslem je komplexní shrnutí a analýza stávajících nástrojů podpory pro strukturálně postižené regiony ze strany státu a informování starostů obcí o možnostech jejich využití. V současnosti lze totiž jen stěží dohledat komplexní informace o veřejné podpoře hospodářsky slabých regionů, jako je Jesenicko.

 

Celý článek...
 

Přijetí návštěvy Německo-české parlamentní skupiny Spolkového sněmu SRN

07 Březen 2013 Tisk PDF

Poslanci německého Spolkového sněmu Heinz-Peter Haustein, který je předsedou Německo-české parlamentní skupiny, a Richard Pitterle, místopředseda Německo-české parlamentní skupiny, navštívili spolu se zástupcem německého velvyslance Ingo von Vossem dne 5. března sněmovní zahraniční výbor. Za českou stranu se setkání zúčastnili poslanci Lenka Andrýsová, David Šeich, Jan Bauer a předsedkyně Meziparlamentní skupiny přátel ČR – Německo Dana Váhalová.

Celý článek...
 

Napištejim.cz: Analýza 20 nejadresovanějších politiků

04 Březen 2013 Tisk PDF

Projekt Napištejim.cz si vytyčil za cíl být živou komunikační bránou mezi českými občany a jejich volenými zastupiteli. Na koho a proč se nejčastěji obracíte a kdo se naopak vyhýbá odpovědím? Každý následující týden se pokusíme najít odpověď na tyto otázky u každého z politiků zvlášť.

Celý článek...
 

Novinky od LIDEM

27 Únor 2013 Tisk PDF

Chcete-li dostávat pravidelné informace o dění ve straně LIDEM, klikněte ZDE.

 

Poslanci souhlasí s tím, aby policie mohla získat informace o tom, kdo stojí za anonymními akciemi

19 Únor 2013 Tisk PDF

Dnes jsme ve sněmovně schválili zákon o zvýšení transparentnosti akciových společností, abychom zabránili zneužívání  tzv. akcií na majitele. Tímto krokem pomáháme rozkrýt vlastnickou strukturu tam, kde to dosud nebylo možné a kde to bylo zneužíváno. Společnosti  s akciemi na majitele získaly řadu sporných veřejných zakázek. Velmi intenzivně se společnostmi s anonymní strukturou spolupracovaly například Lesy České republiky, Ředitelství silnic a dálnic. Podle z-indexu mají tyto firmy o 23-70% vyšší zisk.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF