facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Návrh zákona o veřejném dohledu nad hospodařením politických stran a politických hnutí

19 Září 2012 Tisk PDF

Vláda na svém včerejším  večerním zasedání projednávala návrh zákona o veřejném dohledu nad hospodařením politických stran a politických hnutí a o změně některých dalších zákonů. Doufám, že tento návrh schválí vláda v podobě, v jaké jej předložilo vnitro ve spolupráci s vicepremiérkou Karolínou Peake. Osobně jsem přesvědčena, že zákon o veřejném dohledu nad hospodařením politických stran a politických hnutí je správným krokem. Současně chce vláda vyjednávat i s opozicí. Jednání proběhnou během jednoho měsíce. Pomozte nám prosadit tento návrh a napište dalším poslancům důvody, proč by tento návrh měli podpořit.

Celý článek...
 

Plzeňská diplomatická simulace

10 Září 2012 Tisk PDF

V neděli jsem se díky pozvání studentů z Plzně účastnila  projektu Studentský model Valného shromáždění OSN. Mladí lidé z celé republiky si zde mohli aktivně vyzkoušet práci diplomata, dokázat obhájit nejen své názory, ale také názory předem dané, vyplývající ze zahraniční politiky státu, který zastupují.  Cílem je prohloubení znalostí o fungování celé Organizace spojených národů a dalších nadnárodních organizací.

V rámci svého příspěvku jsem účastníkům představila fungování ekonomické diplomacie v praxi a diskutovala s nima na dané téma. Ráda bych tímto organizátorům poděkovala za pozvání, milé přijetí a popřála jim do nadcházejících ročníků projektu spoustu perspektivních mladých diplomatů.

Více informací na www.plzenskasimulace.cz

 

Navštivte Sněmovnu!

30 Červenec 2012 Tisk PDF

Ráda bych Vás ke konci prázdnin, a to v pondělí 27. srpna v 11:00 hodin pozvala na prohlídku prostor Poslanecké sněmovny s výkladem.

Sněmovnou Vás spolu se mnou provedou pracovníci informačního centra. Dozvíte se více o činnosti Poslanecké sněmovny, o historii českého parlamentarismu, architektuře a minulosti komplexu sněmovních budov. Můžete si prohlédnout hlavní zasedací sál, jednací místnosti výborů a další prostory ve Smiřickém, Šternberském a Thunovském paláci.

Výklad odborníka ráda doplním o mé osobní zkušenosti, které jsem získala během svého působení v dolní komoře.

Zájemci o návštěvu se prosím hlaste na kontaktní emailové adrese:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . V emailu uveďte své jméno a příjmení spolu s číslem občanského průkazu. Tyto údaje jsou nutné v souvislosti s urychlením bezpečnostní kontroly před vstupem do prostor Sněmovny.

Exkurze začíná projekcí krátkého filmu o činnosti Poslanecké sněmovny v informačním středisku, které je umístěno na Malostranském náměstí.

Těším se na Vaši návštěvu v Poslanecké sněmovně!

Jak se k nám dostanete.

 

Chtěli byste absolvovat stáž v Poslanecké sněmovně?

25 Červenec 2012 Tisk PDF

Hledáme studenty se zájmem o politické dění a fungování parlamentní demokracie, kteří dokáží samostatně pracovat na zadaných tématech. Mají motivaci a odvahu přispět svým dílem k prosazování legislativních změn.

Celý článek...
 

Opatření k podpoře exportu dnes prošlo vládou

19 Červenec 2012 Tisk PDF

Nová úprava podpory vývozu a jeho pojištění

Větší jistotu a fixně nastavené splátky. To by měl vývozcům garantovat nově založený systém jednoho z důležitých nástrojů podpory exportu, a to dorovnávání úrokových rozdílů (IMU). „Tímto návrhem odstraňujeme jednu ze závažných překážek konkurenceschopnosti českých exportérů tím, že budou moci získat pro své obchody financování s pevně nastavenou úrokovou sazbou po celou dobu úvěru,“ nastiňuje budoucí fungování jedna z předkladatelek, poslankyně Lenka Andrýsová.

Celý článek...
 

Vláda projedná Úmluvu OSN proti korupci

18 Červenec 2012 Tisk PDF

Vláda tento týden na své schůzi projedná návrh na ratifikaci Úmluvy OSN proti korupci, kterou předkládá ministr spravedlnosti. 

Úmluva byla přijata v roce 2003 V Mexiku. Dohoda poprvé stanovila mezinárodní rámec boje proti zpronevěrám veřejných financí, praní špinavých peněz, úplatkářství a nezákonnému obohacování. Vstoupila v platnost v prosinci 2005 po její ratifikaci 30 státy. Česko dohodu podepsalo už v dubnu 2005, ale dosud ji jako z posledních členských států EU neratifikovalo. Jednou z podmínek možné ratifikace bylo přijetí legislativy upravující o trestní odpovědnost právnických osob. Což se stalo již na konci loňského roku. Předpokládá se, že ratifikace v Parlamentu by měla proběhnout do konce září, aby mohla Úmluva nabýt účinnosti už letos.

Celý článek...
 

Novela Ústavy o NKÚ schválena

17 Červenec 2012 Tisk PDF

Na páteční schůzi sněmovny jsme ve shodě napříč politickým spektrem schválili novelu Ústavy, která umožňuje Nejvyššímu kontrolnímu úřadu kontrolovat, nejen hospodaření veřejnoprávních společností, obcí a krajů, ale také soukromých společností, jejichž nejméně 50 % vlastníkem je stát nebo územně samosprávný celek. Do budoucna tak bude moci být kontrolován Dopravní podnik hl. města Prahy, České dráhy či Výstaviště Flora v Olomouci. Celkově jsou to firmy s ročním obratem přes dvě stě miliard. Nyní může úřad kontrolovat jen hospodaření se státním majetkem a plnění státního rozpočtu.

Celý článek...
 

Proč podporovat církevní restituce?

16 Červenec 2012 Tisk PDF

Krátce po páteční půlnoci jsme na plénu sněmovny schválili podobu majetkového vyrovnání státu s církvemi. Ráda bych zde shrnula důvody, které mne vedou k podpoře tohoto návrhu.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 10 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF