facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Vánoční dárek

21 Prosinec 2012 Tisk PDF

Mám pro Vás před Vánoci dobrou zprávu. Jsme blíže zrušení vízové povinnosti při cestování do Kanady pro české občany. Do Kanady jsme nedávno s kolegy ze Zahraničho výboru psali ohledně problematiky víz dopis. Proběhla řada jednání a na základě příslibu kanadských parnerů už brzy očekávám, že Kanada zruší Čechům víza. 

Více ZDE.

 

Pět otázek týdne

18 Prosinec 2012 Tisk PDF

Současná situace na politické scéně očima Lenky Andrýsové. Ptala se stážistka Petra Fabiánová, studentka oboru Mediální studia na Univerzitě Karlově.

Celý článek...
 

Jak to vypadá se slibem vlády otevřít klíčové databáze státu?

17 Prosinec 2012 Tisk PDF

Vláda se loni v rámci mezinárodní iniciativy Open Government Partnership (OGP), která si klade za cíl prosazovat principy otevřeného vládnutí, mimo jiné zavázala otevřít konkrétní data sety veřejnosti. Cílem by mělo být vybudování otevřené datové infrastruktury v ČR. Tuto myšlenku velmi podporuji a hovoří pro ni mimo jiné i fakt, že tato data byla vytvořena za veřejné peníze náš všech, a proto by měla i nám všem sloužit.

Celý článek...
 

Pět otázek týdne

11 Prosinec 2012 Tisk PDF

Současná situace na politické scéně očima Lenky Andrýsové. Ptala se stážistka Petra Fabiánová, studentka oboru Mediální studia na Univerzitě Karlově.

Celý článek...
 

Zprávy z projednávání rozpočtu na Zahraničním výboru

05 Prosinec 2012 Tisk PDF

Včera jsme jako každým rokem na Zahraničním výboru projednali návrh rozpočtu Ministerstva zahraničních věcí. V roce 2013 budou mít naši diplomaté k dispozici necelých 6 miliard Kč, přesněji 5 834 939 000 Kč. Pro srovnání Česká televize letos hospodařila s necelými 7 miliardami Kč. Jak jde vidět, na rozdíl od rozpočtu veřejnoprávní televize rozpočet určený na prezentaci naší země nenabízí moc prostoru k velké kreativitě. Do rozpočtu se promítá také šetření ve veřejné správě, které má vést ke snížení schodku celkového rozpočtu České republiky. Aktuální rozpočtové škrty vnímám jako příležitost, jak celé ministerstvo zefektivnit.

Celý článek...
 

Bytovou politiku musí řídit jedna instituce

29 Listopad 2012 Tisk PDF

Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj dnes na své schůzi přijal na návrh poslankyně Lenky Andrýsové usnesení, kterým pověřil předsedkyni dozorčí rady SFRB Zdeňku Horníkovou, jednáním s ministrem životního prostředí a s ministrem pro místní rozvoj ohledně spolupráce na programech týkajících se podpory revitalizace bytového fondu ČR. Cílem je zvýšit komplexnost rekonstrukcí a maximálně snižovat energetickou náročnost budov.

Celý článek...
 

Pracujeme na zlepšení jména České republiky v zahraničí

29 Listopad 2012 Tisk PDF

Narazila jsem na novinové články, kdy se úspěšní čeští podnikatelé svěřili s tím, že své výrobky neprezentují jako české. Česko, na rozdíl třeba od Švýcarska, či skandinávských zemí, podle nich není značka, která by jim pomohla prodávat jejich zboží. A to i přesto, že český stát do své prezentace vkládá řadu prostředků. Nejenže do zahraničí vysíláme naše diplomaty, máme zahraniční rozhlasovou stanici, ale také investujeme do vizuální prezentace.

Celý článek...
 

Elektronické faktury ušetří statisíce

21 Listopad 2012 Tisk PDF

Od 1. ledna 2013 si budou elektronické a papírové faktury zcela rovné. Je to jeden z důkazů, že tato vláda snižuje byrokratickou zátěž obyvatel. Díky novele zákona o DPH totiž už nebude muset být elektronická faktura opatřena elektronickým podpisem ani elektronickou stopou, ani nebude nutné zasílání řešit systémy elektronického přenosu dat (EDI). Tím se celý proces fakturace pro mnoho firem zjednoduší.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF